Komen er meer verhalen over soldatenkinderen en soldatenvaders op deze website?
Ja. Wij zijn op zoek naar soldatenvaders en soldatenkinderen en familieleden die aan ons hun persoonlijke ervaringen willen vertellen. En als we er toestemming voor krijgen, plaatsen we een samenvatting op de website.
Zijn jullie ook geïnteresseerd in verhalen van familieleden die op zoek zijn naar bijvoorbeeld halfbroers of halfzussen in Indonesië?
Ja. Wij horen graag allerlei verhalen over de familieleden van veteranen die erachter komen dat hun vader een kind heeft verwekt tijdens zijn militaire tijd in Indonesie 1946-1950, en hun eventuele zoektochten naar of juist moeite met accepteren van hun achtergelaten kinderen.
Komen jullie bij iedereen persoonlijk langs voor een gesprek?
Soms wel. Juist bij soldatenvaders en bij soldatenkinderen komen wij soms persoonlijk langs voor een gesprek. Maar sommige verhalen worden ons alleen verteld in een telefoongesprek.
ls het soldatenkind of de familie de soldatenvader al hebben gevonden, in Indonesië of Nederland of elders, willen jullie dan nog het verhaal horen?
Ja juist! Wij zijn erg benieuwd hoe de zoektocht is verlopen en hoe het contact sindsdien is.
Plaatsen jullie ook ervaringen anoniem?
Natuurlijk. Soms vinden mensen het lastig om met naam en toenaam genoemd te worden, terwijl ze wel een interessant verhaal te vertellen hebben. Dan luisteren wij graag en als het mag, plaatsen we een anonieme samenvatting op de website.
Geven jullie assistentie bij de zoektocht naar familieleden?
Ja, maar alleen door mensen in staat te stellen op deze website een oproep te laten plaatsen in de rubriek 'Uw zoektocht'. Hier kunnen mensen ook hun ervaringen uitwisselen.
Kan ik een foto bij mijn zoektocht plaatsen?
Ja, u kunt één bestand - een foto of een document - uploaden wanneer u een oproep plaatst in 'Uw zoektocht'.
Mocht dat nou om een of andere reden niet lukken, dan kunnen wij dat wel voor u doen. Stuur de foto, bij voorkeur als digitaal bestand in een hoge resolutie, naar de redactie van Oorlogsliefdekind (
Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
). Vermeld daarbij de titel van uw oproep, en wij plaatsen de foto daar bij.
Nemen jullie de gesprekken met soldatenvaders, soldatenkinderen, familie en maten op video op?
Soms, als het mag, nemen we de gesprekken op video op.
Worden de opnames van gesprekken gebruikt in een televisie documentaire?
Wij hebben een documentaire gemaakt over soldatenvaders en soldatenkinderen en hun moeders, Tuan Papa (uitgezonden op de Nederlandse televisie 1 juli 2010 bij Andere Tijden Special), waarvoor met toestemming van de geinterviewden fragmenten zijn gebruikt. Soms maken we nieuwe opnames van gesprekken, je weet nooit of het nog eens nodig is. Maar we vragen dan wel toestemming aan de betreffende geinterviewden.
Wat gebeurt er met op video opgenomen interviews van mensen die anoniem willen blijven?
Achttien interviews liggen opgeslagen bij DANS (Data Archiving and Networked Services). Dat is het digitale wetenschappelijk archief in Nederland, dat kan garanderen dat de interviews alleen voor wetenschappelijk onderzoek worden gebruikt, waarbij anonimiteit gewaarborgd is.
Is deze website ook bedoeld voor Indonesiërs die op zoek zijn naar hun Nederlandse vader?
Ja. De website is vertaald naar het Engels en dat gebeurt hopelijk ook naar het Indonesisch zodat men daar makkelijk toegang heeft.
Is deze website bedoeld voor iedereen die op zoek is naar ouders of kinderen?
Nee. Deze website richt zich op kinderen geboren in Indonesië / Nederlands-Indië in de periode 1946-1950 met een Indonesische moeder en een Nederlandse soldatenvader, inclusief ouders, familie, vrienden en maten.
Zijn jullie ook geïnteresseerd in verhalen van soldatenvaders die wel bij hun vrouw en kinderen in Indonesie zijn gebleven?
Ja, maar het zal voor ons door de afstand niet makkelijk zijn om ze persoonlijk te spreken. Hun verhaal is echter erg interessant, dus we willen graag contact! |